Híreink

A szűrések fontossága...

Pár percért cserébe ÉLETET NYERHET...

'Az egészség a korona az ember fején, de csak beteg láthatja azt meg.'
(Egyiptomi közmondás)

A bajt mindig jobb megelőzni! Ha az egészségről van szó, ez a bölcsesség hangsúlyozottan igaz. Senki sem szeret orvoshoz járni, bizonyos vizsgálatokra azonban minden évben szükségünk van, ill. lenne.

A magyar lakosság 80 százaléka tisztában van a szűrések fontosságával, mégis kevesen veszik igénybe.

Mi lehet ennek az oka?

A tapasztalatok szerint sok nő és férfi azért nem megy el a szűrővizsgálatokra, mert attól tart, hogy ott 'kiderül valami'. Félnek attól, hogy addigi életük megváltozik, kezelésekre kell majd járniuk, netán műtétet javasolnak számukra, holott ők egészen odáig teljesen egészségesnek gondolták magukat. Másokat a munkahely elvesztésétől való félelem vagy a munkából való kiesés, az anyagi kiszolgáltatottságtól való rettegés tart vissza. Azonban attól, hogy valaki nem vesz tudomást egy esetleges tumorról, az még jelen van a szervezetben, fokozatosan növekszik, s burjánzása során egy idő után átterjed más területekre is, akár hétről-hétre csökkentve a gyógyulás esélyét.

A legfrissebb kutatási eredmények szerint az ismert krónikus betegségek aránya hazánkban a felnőtt lakosság körében elérte a 47 százalékot, vagyis gyakorlatilag minden második ember szenved valamilyen betegségben. Ez a szám már csak azért aggasztó, mert az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a krónikus betegségek állnak a halálozási lista élén, megelőzve a fertőző betegségeket.

Magyarországon a leggyakrabban előforduló krónikus betegség továbbra is a magas vérnyomás, amely hazánkban a vezető halálokok egyike.

A lista második helyén találjuk az allergiás megbetegedéseket. További gyakran előforduló krónikus betegség a mozgásszervi problémáké, illetve a cukorbetegség.

Pedig mi is a célja a szűrésnek?

A szűrés egészséges, vagy magunkat egészségesnek gondoló személyek vizsgálatát jelenti, amelynek az a célja, hogy egyszerűen elvégezhető, a vizsgált személy számára kellemetlenséget nem okozó, alkalmas módszer segítségével kimutassák a rejtett, tüneteket és panaszokat még nem okozó elváltozásokat. Ha a szűrővizsgálat eredménye negatív, a vizsgált személy megnyugodhat. Ha az eredmény pozitív, a szűrővizsgálat időben előbbre hozza a diagnózist és a kezelést. Az így NYERT IDŐ nagyobb esélyt ad a súlyosabb következmények elkerülésére, vagy a teljes gyógyulásra, mintha már a tünetek és panaszok megjelenése miatt fordultunk volna orvoshoz.

Felgyorsult körülöttünk a világ, számtalan megoldandó problémával és közben megfeledkezünk magunkról. Az egészségünkre magunknak kel figyelnünk, mert más nem teheti meg helyettünk.

Minden 15.000 forint feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES !

A kosár tartalma