Híreink

Az étcsoki védi a szívet

Egy kis kockányi étcsokoládé naponta védi szívünket a gyulladástól és más szívproblémáktól, állítják olasz kutatók.

A tejcsokoládé nem felel meg erre a célra. A Moli-sani elnevezésű projekt az egyik legnagyobb eddig lefolytatott egészségügyi tanulmány Európában írja a LiveScience című internetes tudományos portál. A tanulmány amely teljes terjedelmében a Journal of Nutrition című táplálkozástudományi folyóirat legutóbbi számában jelent meg napi 6,7 gramm étcsokoládé elfogyasztását találja optimálisnak. A kutatók 4849 egészséges ember vérében vizsgálták egy, az érrendszeri gyulladást jelző fehérje mennyiségét.

A kakaóbabban többféle antioxidáns is található, elsősorban a flavonoidok és más polifenolok vannak kedvező hatással a gyulladásos folyamatokra mondta Romina di Giuseppe kutatásvezető. A vizsgálat eredménye szerint a rendszeres étcsokievők vérében alacsonyabb volt a káros fehérje mennyisége. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a több csokoládé még jobb eredményt hozna.

A szokásos 100 grammos táblával számolva hetente fél tábla csokit majszolhatunk el gyógyhatású szerként. Az optimális mennyiség fölötti csokoládé fogyasztása eltűntette az előnyöket.


Forrás. MTI 2009.09.24

Minden 15.000 forint feletti megrendelés esetén a kiszállítás INGYENES !

A kosár tartalma